"Pojď s námi do tenisové rodiny" v časopisu TENIS

Markéta Kovaříková15. 1. 2023

Projekt "Tenis dětem" zve všechny příznivce tenisu do opravdu velké tenisové rodiny.

"Pojď s námi do tenisové rodiny" v časopisu TENIS

Pojď s námi do tenisové rodiny v časopisu TENIS

V tenisovém měsíčníku TENIS jsou čtenáři řádné seznámeni s revolučním metodickým projektem Českého tenisového svazu pro výchovu mladých tenistů do 9 let. Projekt "Tenis dětem" je projekt určený hlavně dětem, ale také rodičům a trenérům. Svým propracovaným konceptem společně s mobilní aplikací oslovuje doslova všechny tenisové nadšence. Revoluční projekt se snaží děti vychovávat jak po sportovní a tenisové stránce, tak také rozvíjet dětskou osobnost a individualitu, lásku ke sportu, smysl fair play, cílevědomost, pracovitost a utvářet nová přátelství.

Projekt "Tenis dětem" vznikl během covidové doby na tenisových kurtech LTK Liberec, když předseda klubu pan Ivan Polívka se svým týmem expertů a trenérů přemýšlel jak opět dostat děti na tenisové kurty a přivést je od mobilních telefonů a počítačů zpátky ke sportování a pohybu. Pro úspěšnost projektu bylo důležité zapojení a přesvědčení především rodičů a trenérů. Díky mobilní aplikaci, která usnadňuje sledování rozvoje dítětě, je tento projekt jediný svého druhu. Projekt Tenis dětem byl představen jako jeden z hlavních bodů nedávného zasedání rady Českého tenisového svazu.

Citace z článku:

"Všichni, kteří byli od začátku u projektu Tenis dětem dobře věděli, že pro něj musí umět získat rodiče dětí a přesvědčit je, že jim projekt Tenis dětem určitě pomůže i ve výchově dětí. Dalo by se říct, začal zápas o dětskou tenisovou duši, není jednoduchý, je o trpělivosti, píli a pokoře, ale kdo někdy něco v tenise dokázal - ten potvrdí, že jen s těmito vlastnostmi se dá na dvorci, později i v životě něco dokázat. Důležité bylo, že do toho vstoupil Český tenisový svaz, jeho prezident prakticky čtvrt století má na prvním místě péči o mládež, o talenty a váhou své osobnosti dal projektu nezbytné garance. " (Jan Stočes, sportovní ředitel ČTS a ředitel projektu Tenis dětem)


Tenis dětem se skládá ze dvou hlavních programů "Pojď do tenisové rodiny" a "Stavíme si dům". Důležitým aspektem programů je jak děti dostat k tenisu, udržet je u tenisu a v tenisových klubech co nejdéle. Děti jsou v programu motivovány sbíráním odznaků jednotlivých kategoriích, lteré si lepí do své osobní knížky a po nasbírání všech odznaků se teprve mohou posunout k další kategorii. Osobní i výkonostní rozvoj je tedy zcela zřetelný trenérům, rodičům i hráčům a s návazností na instruktážní videa mají rodiče možnost tréninků s dětmi i v domácím prostředí. Děti jsou doslova díky propracovanosti projektu pohlceny soutěžením a sbíráním odznaků a postup ve výkonnosti. Neučí se jen tenis a tenisové dovednosti, ale pracují na celkové pohybové všestrannosti, pravidlům, slušnému chování, ale také potřeby odpočinku.


tenisový trénink, dětský tenis, projekt Tenis dětem

Tenisové osobnosti projektu B.Ulihrach, J.Strnisková, J.Novák a trenér D.Prokop

LTK Liberec

marketing, dětský tenis, tenis pro děti

Letáček projektu Tenis dětem

časopis TENIS

mužský tenis, sportování, pohybové aktivity

Vítěz mistrovství ČR v kategorii mužů Matyáš Černý konaného v LTK Liberec

LTK Liberec, časopis TENIS

tenis, dětský tenis, tenis pro děti do 9 let

Článek "Pojď do tenisové rodiny" 1/2

časopis Tenis

tenis, dětský tenis, tenis pro děti do 9 let

Článek "Pojď do tenisové rodiny" 2/2

časopis Tenis