Seminář Tenis Dětem v Ostravě

Redakce Tenis dětem16. 4. 2024

V sobotu 6.4. se konalo školení Tenis Dětem v areálu Ridera Sport, Ostrava-Vítkovice.

Seminář Tenis Dětem v Ostravě

sobotu 6.4. se konalo školení Tenis Dětem v areálu Ridera Sport, Ostrava-Vítkovice. Jednalo se druhý jarní termín, který navazoval na školení na TK Sparta Praha o týden dříve. Seminář pro Moravu a Slezsko byl zaměřen na průřez všemi kategoriemi Tenis Dětem – Modrá, Červená, Oranžová i Zelená úroveň, aby účastníci dostali celistvý přehled o fungování projektu. Dorazili účastníci nejen ze Severomoravského ale i Jihomoravského a Východočeského kraje.

Školení v Ostravě

Školení v Ostravě

Redakce Tenis Dětem

Úvodním slovem zahájil školení Martin Hynek, viceprezident Českého tenisového svazu a zároveň předseda Severomoravského tenisového svazu. Dopolední program byl nabitý sérií přednášek v podání Jany Strniskové, hlavní metodičky projektů ČTS. Posluchači se tak mohli dozvědět ucelené informace o práci s dětmi ve věku 4-9 let, kterým se projekt Tenis Dětem věnuje a načerpat inspiraci pro práci s nimi v jejich klubu.

Přednáška Mgr. Jany Strniskové

Přednáška Mgr. Jany Strniskové

Redakce Tenis Dětem

Po polední pauze následovala přednáška od manažera projektu Tenis Dětem Ondřeje Vaculíka, který posluchačům přiblížil samotné fungování projektu i včetně novinek a vize do budoucna. Celé školení uzavřela praktická část na dvorci pod taktovkou Jany Strniskové a Alice Riklové, které účastníkům představily konkrétní cvičení a ukázku na dětech z klubu SK Vítkovice 1926 – Ridera. Další seminář se chystá opět na podzim, kdy bude na řadě školení zaměřené detailně na Modrou a Červenou úroveň. 

Odměny

Odměny

Redakce Tenis Dětem

Od roku 2025 by nynější rozvržení Minitenis a Babytenis mělo nahradit právě barevné rozdělení Červená (Minitenis), Oranžová (Střední dvorec) a Zelená (Babytenis) úroveň dle barev jednotlivých tenisových míčů pro děti, což je světově osvědčený koncept. Projekt Tenis Dětem v tomto systému pracuje a podporuje příliv nových dětí do tenisu. K dnešnímu dni za rok a 2 měsíce od spuštění kampaní na sociálních sítích oslovil celkem 1987 rodičů, kteří projevili zájem o projekt Tenis Dětem v partnerských klubech po celé České republice. V současné chvíli je v projektu zapojeno na 60 klubů a měsíc co měsíc se rozšiřuje o nové partnery. 

Aktuální dění v projektu můžete sledovat na sociálních sítích – Instagram a Facebook. V případě zájmu o spolupráci se můžete do projektu i vy. Stačí vyplnit formulář na webových stránkách Tenis Dětem.