Rozhovor s CEO společnosti RaketSport.cz - Petrou Krsek Jägerovou

Redakce Tenis dětem17. 2. 2024

Vážení příznivci tenisu, je nám naší milou povinností Vám oficiálně odhalit avizovanou spolupráci se značkou Tecnifibre, který v České republice zastupuje společnost RaketSport. Rozhodli jsme se Vám přinést zajímavý rozhovor přímo s nejpovolanější, a to majitelkou společnosti paní Petrou Krsek Jägerovou.

Rozhovor s CEO společnosti RaketSport.cz - Petrou Krsek Jägerovou
  • Řekněte nám na úvod pár slov o Vás a jak jste se dostala k příležitosti zastupovat světovou značku Tecnifibre v České republice.

 Značka Tecnifibre již patřila do portfolia firmy Pro Kennex Sport v době, kdy jsem pro ni začala před 21 lety pracovat, nejprve částečně, v posledním ročníku školy. Náplň práce v “rodinné firmě” mě naplňovala a přinášela mi spoustu příležitostí. Velmi dobře se mi spolupracovalo s tehdejším majitelem firmy panem Pavlem Huťkou. Po 13 letech jsem dostala příležitost firmu začít řídit, což byla pro mě nabídka, kterou jsem nemohla odmítnout. Rozvoj firmy byl klíčový a proto se firma přejmenovala na RaketSport, neboť původní název již nedával smysl. 

  • Tecnifibre je na trhu již mnoho let, ale až v poslední době vidíme veliký rozvoj a progres této značky. Povedlo se Vám v loňském roce v jeden moment mít 4 světové jedničky (muži, ženy, dvouhra, čtyřhra). Čemu vděčíte úspěchu v tenisovém světě? 

V roce 2017 došlo k akvizici skupinou MF Group, do jejíhož portfolia patří značky jako Lacoste, Gant, Kooples aj. Díky tomuto spojení jsme získali snazší přístup k novým technologiím, vývoji produktů a zároveň i kvalitnějším materiálům. Naše textilní kolekce je vyráběna ve spolupráci s designéry Lacoste. Našim hráčům tedy dokážeme nabídnout to nejkvalitnější vybavení. Dlouhodobě pracujeme na vývoji našich produktů, vlastníme továrnu na výrobu tenisových míčů v Thajsku a továrnu na výplety ve Francii. Produkty testujeme a jejich kvalita je pro nás absolutní prioritou.Jsme hrdí, že naše produkty využívají ti nejlepší světoví hráči.

  • Proč Vás oslovil projekt Tenis Dětem? 

Jak jsem již zmiňovala, nejen naše firma RaketSport, tak i Tecnifibre, vychází z pozice rodinné firmy. S hráči máme úzké vztahy, pro naše světové juniorské hráče se dokonce pořádá kemp, kde mají příležitost spolu min. 2x ročně trénovat a trávit společné chvíle např. na kole nebo surfováním. Proto i my v dětech vidíme obrovský potenciál a zároveň chceme, aby si tenis mohlo co nejvíce dětí vyzkoušet. V době, kdy děti mizí téměř ze všech sportů, mi to dává obrovský smysl. 

Tenis dětem

  • Jaké jsou hlavní cíle spolupráce? 

Cílem spolupráce je společně s tenisovými kluby po celé republice získat co nejvíce dětí zapojených do projektu a představit jim tenis jako atraktivní sport, kterému se budou v tom ideálním případě věnovat celý život - a to na jakékoliv úrovni.  

Tenis dětem

  • Jaké výhody jsou přichystané pro kluby, kteří se zapojí do projektu Tenis Dětem ve spolupráci s Vámi? 

V rámci projektu nabízíme klubům možnost získat naše prémiové vybavení, které mohou dnes a denně využívat při své práci s dětmi. Věříme, že i dětem se bude lépe dařit, když dostanou do ruky čisté a nové vybavení a kvalitní míče, které odpovídají jejich schopnostem. Jako bonus představujeme i naše unikátní tréninkové pomůcky, díky nimž jsou tréninky ještě atraktivnější.

Tenis dětem

  • Co je pro Vás hlavní cíl ve spolupráci s tenisovými kluby i mimo projekt Tenis Dětem? Jaké máte zásady ve spolupráci se zákazníky? 

Mezi naši hlavní priority dlouhodobě patří férové jednání, komunikace, flexibilita, rychlý servis a samozřejmě v neposlední řadě kvalitní produkty.

  • Tecnifibre není jedinou značkou, kterou zastupujete, ale je to například Lacoste, a mnohé další. Jaké je Vaše portfolio značek? 

Značka Lacoste přibyla do našeho portfolia teprve v loňském roce a my můžeme konečně našim partnerům představit symbiózu značek Tecnifibre a Lacoste, z čehož mám osobně velkou radost. Vůbec poprvé je v našem portfoliu kvalitní tenisová obuv, což je poslední artikl, který nám v sortimentu chyběl. Mezi naše další značky patří:

  • tradiční tenisová značka Pro Kennex s unikátním systémem Kinetic, který chrání před zraněním
  • nahrávací stroje Slinger Bag
  • Victor - závodní světová badmintonová
  • značka Ashaway - americké prémiové struny pro badminton a squash
  • švédské stélky, zejména do sportovní obuvi - Orthomovement
  • a v letošním roce doplní naše portfolio japonská značka Zamst, která se věnuje ortopedickým a sportovním pomůckám, zejména ortézám

Tenis dětem

  • Vysoká diverzita značek Vám jistě přináší možnost nabízet mnoho produktů od tenisových raket, výpletů i dalšího příslušenství, ale i textilu, tašek, bot aj. Jakým způsobem u Vás mohou zákazníky věci pořídit?  
  • Naše hlavní aktivita spočívá ve velkoobchodním prodeji a spolupráci s kluby a trenéry, se kterými budujeme dlouhodobé a smysluplné vztahy. V rámci maloobchodního prodeje spolupracujeme zejména se Sportega.cz a tenisovyobchod.cz.

    Tenis dětem

    V rámci metodiky již připravujeme školení na zelenou úroveň (kategorie Babytenis), které proběhne pod hlavičkou Českého tenisového svazu 30.3. v areálu TK Sparta Praha a následně v Ostravě (Ridera Sport)