Nové odměny pro děti a představení zelené knížky

Redakce Tenis dětem9. 1. 2024

Vážení příznivci tenisu,  je nám milou povinnosti oznámit, že jsme úspěšně dokončili poslední knížku v naší sérii Tenis Dětem – zelená úroveň.

Nové odměny pro děti a představení zelené knížky

Jako je již zvykem i u ostatních knížek, obsahuje motivační obrázky pro děti, které jsou doplněny příběhem v pozadí. V závěru této série děti dokončují svůj dům a pokračují tak v rozvoji tenisových a pohybových dovedností zábavnou a hravou formou. Pojďme si připomenout jednotlivé knížky v úrovních jako ucelený pohled na koncepci Tenis Dětem.

  • Pojď do tenisové rodiny (modrá knížka)

Slouží jako knížka pro náborovou činnost a zábavné představení tenisu v prvních krůčcích, která je určena pro kategorii začátečníků 3-5 let. Děti zde získávají oproti ostatním knížkám o jednu odměnu více a seznamují se s jednotlivými základními pilíři – Moje Já, Pohyb a Tenis. Při dosaženích všech 120ti nálepek získává tenista červené tričko a posouvá se tak o úroveň výše.

Modrá úroveň

Modrá úroveň

Tenis dětem

  • Stavíme si dům (červená knížka)

Červená knížka dále pokračuje v hravé formě učení, kdy se děti 5-6 let dále seznamují s komplexnější technikou s důrazem právě na samotnou hravost. Dále se rozvíjí osobnost tenisty a dbá na smysl pro fair-play. 

Děti a sport

Červená úroveň

Tenis dětem

  • Pojď do tenisové rodiny (oranžová knížka)

Oranžová úroveň představuje pro dítě přechod z kategorie minitenis na ¾ dvorec jako mezistupeň před hrou na celý kurt. Velký důraz zde je kladen na správné provedení úderů a korekci chyb technického charakteru. Děti také začínáme připravovat na turnaje v zápasové praxi, která je nedílnou součástí této knížky. 

Tenis a děti

Oranžová knížka

Tenis dětem

  • Stavíme si dům (zelená knížka)

Tenista se dostává do poslední fáze metodiky Tenis Dětem. Dochází k výuce obtížnějších úderů (čop, stopbal, halfvolej či lob), ale také učíme děti pravidla čtyřhry, ziskávají zkušeností v zápasech a mnoho dalšího. Jedná se o vyvrcholení 4 leté cesty dítěte projektem.

Tenis a děti

Zelená úroveň

Tenis dětem

  • Odměny

Součástí metodiky jsou také odměny pro děti v podobě naučných her s tenisovou tématikou. Pro modrou úroveň dáváme dětem pexeso a omalovánky, pro červenou Přebíjenou, v oranžové děti dostávají Černého Petra a za zvládnutí zelené úrovně karetní hru s názvem Tenisový debl. Zábavné hry napomáhají k utužování kolektivu a aktivní výplni času pro děti například v pauzách mezi tréninky nebo i doma s rodiči. 

Hry a děti

Tenisový debl

Tenis dětem

Jako završení poslední knížky připravujeme školení na zelenou úroveň (kategorie Babytenis), které proběhne pod hlavičkou Českého tenisového svazu 30.3. v areálu Pliskova Tennis Academy a následně v Ostravě. Ale nezoufejte, už nyní chystáme další novinky jako například program na letní příměstské kempy a revizi metodiky modré i červené úrovně. U nás se zkrátka nikdy nespí. 

Sportu zdar a tenisu obzvlášť!

děti a školení

Seminář ČTS - zelená úroveň

Tenis dětem