Školení trenérů Tenis dětem v Říčanech a Zlíně

Redakce Tenis dětem25. 10. 2023

Ve dnech 7.10 v areálu Oáza Říčany a 14.10 ve Zlíně se konaly semináře Tenis Dětem – oranžová knížka pod vedením hlavní metodičky ČTS Mgr. Jany Strniskové.

Školení trenérů Tenis dětem v Říčanech a Zlíně

Hlavní zaměření školení bylo na přechod z kategorie Minitenis na ¾ dvorec jako mezistupeň před kategorií Babytenis. Dohromady se na obou školeních sešlo přes 100 účastníků a my jsme měli možnost předat trenérům cenné zkušenosti a prohloubit jejich dosud nabité znalosti v této nové kategorii.

tenis pro děti školení

školení v Říčanech

Tenis dětem

Na samotný úvod říčanského semináře se dostavili i hlavní činovníci Českého tenisového svazu v čele s prezidentem Ing. Ivem Kaderkou CSc. a jako další řečník v pořadí vystoupil také sportovní ředitel ČTS Jan Stočes. Trenéři měli tak možnost diskutovat problematiku pohybu a dětí přímo s nejvyššími experty v českém tenisovém světe.

Náplň seminářů byla nejen teoretická, ale také praktická s ukázkami cvičení v tréninkových jednotkách. Důraz byl kladen také na pohybovou část pod vedením PaedDr. Ivana Machytky. Kromě tenisové a pohybové části jsme na semináři měli možnost prezentovat projekt Tenis Dětem pod taktovkou manažera projektu Mgr. Ondřeje Vaculíka a rozšířit tak naši vizi mezi mnoho dalších tenisových klubů a trenérů.

praktická ukázka cvičení na kurtu

praktická ukázka cvičení na kurtu

Tenis dětem

Velmi si vážíme podpory organizátorů, že nám poskytli areály ke konání školení. Jmenovitě za Říčany šéftrenér Plíšková Tennis Academy Ondřej Dohnal a za Zlín také předseda Jihomoravského tenisového svazu a klubu TK Zlín Jan Macharáček.

školení ve Zlíně

školení ve Zlíně

Tenis dětem

Myšlenky projektu Tenis dětem se šíří dále mezi širokou tenisovou komunitu a my se těšíme na další seminář na jaře, tentokrát zaměřený na zelenou knížku - kategorii Babytenis.