Jaké sportovní aktivity vybrat pro děti? Co třeba tenis 😉

Redakce Tenis dětem1. 9. 2023

Začátek školního roku je za dveřmi a s ním opět začínají i starosti, jaké mimoškolní aktivity vybrat a zajistit pro děti. Nabídka odpoledních kroužků je široká. Jak správně vybrat ten, který bude vaše dítě bavit a bude jej dále rozvíjet?

Jaké sportovní aktivity vybrat pro děti? Co třeba tenis 😉

Poznejte zájmy a preference vašeho dítěte

Při výběru sportovního kroužku pro vaše dítě je klíčové začít tím, co dítě zajímá a co ho baví. Ptáte-li se na jeho názor a zájmy, zjistíte, který sport by mohl být pro něj ten pravý. Například, pokud vaše dítě rádo běhá a je rychlé, atletika nebo fotbal by mohly být vhodnými volbami. Pro děti, které mají rády vodu, může být plavání skvělou volbou. Důležité je, aby dítě mělo pozitivní zkušenost se sportem a tím pádem je pravděpodobnější, že si ho oblíbí a bude v něm pokračovat.

Zohledněte věk a fyzickou připravenost dítěte

Dalším důležitým faktorem je věk vašeho dítěte a jeho fyzická připravenost. Některé sporty jsou vhodnější pro mladší děti, protože nevyžadují takovou fyzickou sílu a dovednosti. Na druhé straně, starší děti mohou mít zájem o sporty, které jsou náročnější a vyžadují větší dovednosti. Dbejte na to, aby sportovní kroužek odpovídal věku a schopnostem vašeho dítěte, aby si ho mohlo užít a zároveň se v něm rozvíjet.

Tenis dětem - hravá forma výchovy malých tenistů

Dát své malé dítě na tenis může být pro ně mnoha způsoby prospěšné. Je důležité brát v úvahu individuální zájmy, schopnosti a potřeby dítěte Zde je několik důvodů, proč vybrat projekt Tenis Dětem:

  • Rozvoj motoriky:

Tenis vyžaduje různé pohybové dovednosti, jako jsou běh, skoky, změny směru a koordinace rukou a nohou.

  • Koordinace a koncentrace:

Dítě se musí naučit sledovat pohyb míče, správně umístit raketu a rychle reagovat na situace na hřišti.

  • Fair play a sebedisciplína:

Tenis je individuální sport, což znamená, že dítě se učí odpovídajícímu chování na hřišti, respektování pravidel a soupeřů a také sebedisciplíně. Tyto dovednosti si děti přenášejí i do každodenního života.

  • Struktura a řád:

Tenisový trénink a zápasy pomáhají dítěti naučit se respektovat autoritu, pravidla, dodržovat harmonogram. To vše jsou benefity do života.

  • Sociální interakce:

I když je tenis často braný jako individuální sport, děti mohou trénovat nebo hrát v týmech. To jim umožní setkávat se s vrstevníky, rozvíjet sociální dovednosti a učit se spolupracovat s ostatními.

Toto je jen malý výčet, co vše může znamenat tenis v životě vašeho dítěte. Pokud se rozhodnete pro zapojení do projektu Tenis Dětem, máte výše uvedené body stoprocentně zajištěné. Kromě propracované metodiky si dáváme záležet zejména i na tom, aby tréninky pro děti byly zábavné a motivující. V průběhu roku mohou získat kromě odznaků za splněné úkoly i spoustu dalších odměn za jejich usilovnou snahu. Podívejte se sami 👇.

tenis pro děti

Výukové knížky

Tenis Dětem

tenis pro děti

Odznaky

Tenis Dětem

tenis pro děti

Omalovánky

Tenis Dětem



Chcete, aby se vaše dítě zapojilo do projektu Tenis Dětem? Vyplňte na našich webových stránkách www.tenisdetem.cz formulář "Přihlásit tenistu" a my vám doporučíme partnerský klub ve vašem okolí.