První společný turnaj partnerských klubů pod záštitou Pliskova Tennis Academy v duchu projektu Tenis dětem

Markéta Kovaříková25. 4. 2023

22. dubna proběhl v Pliskova Tennis Academy v Říčanech pilotní turnaj partnerských tenisových klubů projektu Tenis dětem zaměřený na minitenis.

První společný turnaj partnerských klubů pod záštitou Pliskova Tennis Academy v duchu projektu Tenis dětem

Krátký film z turnaje



První pilotní turnaj partnerských klubů v projektu Tenis dětem měl obrovský úspěch.

Pod záštitou Pliskova Tennis Academy v Říčanech a v duchu projektu Tenis dětem se v sobotu 22. dubna konal první společný turnaj partnerských klubů projektu Tenis dětem zaměřený na kategorii minitenis.

Společné celodenní akce se zúčastnilo celkem 9 partnerských klubů projektu, 10 trenérů a 32 dětí. Během společné rozcvičky hráčů proběhla krátká schůzka s rodiči, při které trenéři seznámili rodiče s programem turnaje a filosofií projektu Tenis dětem. Všichni rodiče se svým podpisem zapojili do novinky projektu s názvem "Fair play tenisového rodiče".

tenis, dětský tenis, prezentace

Schůzka s rodiči

PV

dětský tenis, fairplay, pravidla, chování

Fair play tenisového rodiče

PV

tenis, tenis pro děti, tenis hrou, fair play

Podepisování Fair play tenisového rodiče

PV



tenis, pohyb, všestrannost

Rozcvička hráčů

PV



Všichni hráči obdrželi při prezentaci tričko Pliskova Tennis Academy a turnajovou kartu s deseti různými sportovními úkoly, které během celého turnaje plnily.

dětský tenis, turnaj, tenis hrou

Materiály pro účastníky turnaje

PV



tenis, dětský tenis

Hráčské kartičky

PV

tenis, dětský tenis, tenis hrou

Lepení samolepek do hráčské kartičky

PV

trička, tenis pro děti

Trička Pliskova Tennis Academy pro malé účastníky

PV

dětský tenis, tenis hrou

Hráči bedlivě naslouchají

PV



V rámci dopoledního programu byly děty rozděleny do 4 skupin po 8 hráčích a po 20 minutách se střídaly na různých stanovištích. První stanoviště se soustředilo na nácvik zápasových situací a pravidla zápasu dle nové metodiky ČTS. Hráči se na tomto stanovišti učili hlasité počítání, los o podání, správné točení stran a postavení při podání. Druhé stanoviště bylo věnováno tenisové technice červené knížky. Třetí stanoviště bylo zaměřeno na rozvoj pohybových dovedností hráčů, především práci s různými typy míčů (basketbalový míč, overball, pingpongový míč, volejbalový míč, fotbalový míč a samozřejmě i tenisový míč). Závěrečné stanoviště navazovalo na pohyb dětí; tentokrát malí hráči provozovali atletická cvičení jako žebřík, sprinty z různých poloh, přeskoky apod.

míč, pohyb, tenis

Stanoviště s míči

PV

pohyb, všestrannost, tenis hrou

Stanoviště pohybu

PV

tenis, dětský tenis, zápas, turnaj

Stanoviště zápasových pravidel

PV

Po svačině, kterou zajistil pan Jiří Falář – prezident tenisového klubu TK Litvínov – se děti učily zápasovým pravidlům a vyzkoušely si i cvičné zápasy pod dozorem trenérů, kteří dohlíželi na správné chování hráče, tenisovou techniku a herní taktiku.

energie, zdravý životní styl, zdravé stravování

Svačinka

PV

Na konci dne byly děti odměněny pohárem, diplomem a medailí, jelikož nebyli ani vítězové ale ani poražení. Tento den byl věnovaný sportu, pohybu, dětské radosti a budování nových přátelství jak mezi minitenisty, tak i mezi trenéry z partnerských klubů. Velké poděkování patří panu Ondřeji Dohnalovi za poskytnutí prostor v tenisové hale a celkově v Pliskova Tennis Academy a panu Jiřímu Falářovi za poskytnutí občerstvení pro hráče. Budeme se těšit naviděnou na dalším tenisovém dni v Pardubicích nebo v Litvínově.

odměna, dětský tenis, pohár, diplom

Odměny pro děti

PV

dětský tenis, turnaj, partnerské kluby

Společná fotka účastníků

PV

dětský tenis, dětský pohyb, tenis hrou

Malý tenisový testík pro hráče z tenisových úderů

PV