Prezident Českého tenisového svazu uvedl projekt Tenis dětem na anketě OKsystem Zlatý kanár 2022

Markéta Kovaříková4. 1. 2023

Prezident ČTS pan Ivo Kaderka uvedl divákům slavnostního vyhlášení ankety Zlatý kanár 2022 monstrózní metodický projekt "Tenis dětem".

Prezident Českého tenisového svazu uvedl projekt Tenis dětem na anketě OKsystem Zlatý kanár 2022

OKsystem Zlatý kanár 2022

Slavnostní vyhlášení ankety magazínu Tenis o nejlepší české tenistky a tenisty za rok 2022 se konalo 19.12.2022 pod taktovkou Petra Vichnara v přerovské tenisové hale SK Start Přerov za přítomnosti mnohých tenisových hvězd, funkcionářů, bývalého prezidenta České republiky pana Václava Klause a prezidenta Českého tenisové svazu pana Ivo Kaderky. Právě prezident ČTS v televizním přenosu představil divákům u televizních obrazovek i přímo v sále nový projekt Tenis dětem, který Český tenisový svaz připravuje.

V rámci Cen prezidenta ČTS pana Iva Kaderky získala během tohoto galavečera ocenění paní Jana Strnisková za své celoživotní obětování bílému sportu a obdivuhodnému pracovnímu nasazení, jak v roli ligové hráčky, manažerky ženského tenisového týmu reprezentace České republiky, tak především v roli tenisové trenérky a metodičky ČTS. Paní Jana Strnisková je přední metodičkou a spoluautorkou zmíněného tenisového projektu "Tenis dětem", který podruhé zvolený prezident Tennis Europe Ivo Kaderka zmínil divákům v přímém přenosu. Tento revoluční český projekt výuky dětského tenisu a pohybových aktivit bude odtajněn divákům a příznivcům tenisu již brzy.

Youtube video "Prezident ČTS Ivo Kaderka uvedl projekt Tenis dětem"

Dále v cenách prezidenta Českého tenisové svazu (ČTS) pana Iva Kaderky získali ocenění a uznání prezidenta ČTS také Daniel Vacek a významný fyzioterapeut Pavel Kolář, který získal Cenu čtvrtstoletí prezidenta ČTS.

V rámci vyhlašování jednotlivých kategorií jubilejního 30. ročníku ankety Zlatý kanár vyhrála česká tenistka Kateřina Siniaková (TK Sparta Praha) a na tenisovém trůnu vystřídala svou deblovou parťačku Barboru Krejčíkovou (Tenis Ivančice z.s.). Siniaková získala nejprestižnější české tenisové ocenění poprvé ve své kariéře. V roce 2022 dominovalo duo Siniaková, Krejčíková na třech ze čtyř grandslamových turnajích, získalo 2.místo na Turnaji mistryň, a zaznamenalo pouze 4 prohry za celý tenisový rok 2022. Díky množství trofejí získala Siniaková s Krejčíkovou také cenu za nejlepší český deblový pár roku. Nejlepším českým tenistou se stal v anketě Zlatý kanár Jiří Lehečka (TK AGROFERT Prostějov). Lehečka zároveň získal ocenění za největší skok na tenisovém světovém žebříčku. V ženské kategorii pro nejlepší české tenistky ocenění získala Petra Kvitová (TK Sparta Praha). Mezi další vítěze ankety Zlatý kanár 2022 řadíme Marii Bouzkovou (Postup na žebříčku WTA), Tým mistryň světa do 14 let ve složení Alena Kovačková, Laura Samsonová, Eliška Forejtková (Tým roku), Maxima Mrvu (Talent roku - chlapci), Alenu Kovačkovou (Talent roku - dívky), Barboru Koutnou (Senior roku) a Tomáše Sváška (Nejlepší tenista na vozíčku). Více informací o tenisové anketě na webu ČTS.