Představujeme Vám projekt "Tenis dětem"

Markéta Kovaříková21. 12. 2022

Představujeme Vám unikátní projekt Českého tenisového svazu „Tenis dětem“, který zastřešuje tenis pro děti od 3 do 9 let.

Představujeme Vám projekt "Tenis dětem"

Revoluční projekt "Tenis dětem"



Představujeme Vám unikátní projekt Tenis dětem , který zastřešuje tenis pro děti od 3 do 9 let. Tato ucelená metodika Českého tenisové svazu má za úkol rozvíjet všeobecné pohybové schopnosti malých začínajících tenistů, tenisové dovednosti a samostatnou osobnost hráče. To vše probíhá pod dozorem kvalifikovaných a zkušených trenérů.

Tento model tréninku dětí je tvořen okolo dětí a jejich potřeb a ne naopak. Veškerá výuka probíhá zábavnou a hravou formou se soutěžními prvky ke zvýšení motivace dětí ke sportování. Děti mají za cíl nasbírat všechny odznaky určité kategorie do které spadají, aby se mohly posouvat kupředu k pokročilejší a náročnější úrovni. Trenér, rodič i samotný malý tenista mají jasný přehled o hráčově úrovni. Pro hodnocení každého cvičení jsou stanovena přesně definovaná pravidla.

Díky projektu "Tenis dětem" mají především rodiče malých hráčů perfektní přehled o hráčově úrovni ve všech 3 základních aspektech (rozvoj osobnosti, pohyb, tenis). Ihned mají k náhledu úspěchy a nedostatky hráče, na kterých mohou společně díky instruktážním videím pracovat i v domácím prostředí. Dále mohou rodiče v mobilní aplikaci vyvinuté přímo pro potřeby tohoto výjimečného projektu sledovat docházku hráče, výkonnost hráče v rámci tréninkové skupiny, náplň tenisových tréninků, sdělení trenéra, kalendář plánovaných akcí a mohou také omlouvat hráče z tréninků. Komunikace mezi trenérem a rodičem je díky aplikaci velmi snadná a rychlá, rodič nemusí být fyzicky na tréninku, aby věděl, co se trénovalo a jak bylo dítě úspěšné.

"Tenis dětem" není přínosem jen pro hráče, rodiče a jejich trenéry, ale zároveň i pro tenisové kluby. Díky projektu kluby zaznamenaly zvýšení obsazenosti při dětských náborech, atraktivnost dětských tréninků, a především chuť dětí sportovat. Metodici projektu věří i v prodloužení působení hráčů v tenisových klubech, a především zkvalitnění sportovních a trenérských služeb v klubu.

Sledujte naše webové stránky pro aktuální seznam tenisových klubů přihlášených do projektu "Tenis dětem". Třeba zrovna ve vašem městě se již dětský tenis vyučuje nejmodernější metodou.